7 november 2014: Gondelvaartquiz

Gondelvaartquiz Belt Schutsloot, 7 november 2014

 

Het was een gezellige drukte tijdens de gehouden gondelvaartquiz op vrijdag 7 november. Deze avond is gehouden in het dorpshuis De Zandbelt te Belt Schutsloot.

Meer dan honderd vragen passeerden de revue die avond. Getoetst werd de kennis van de elf deelnemende teams over de gehouden gondelvaarten op het dorp. De quiz was opgezet in de vorm van “Ik hou van Holland”, waarbij onder andere  een aantal open vragen, muziekvragen en beeldvragen voorkwamen. De voorrondes leverden vier teams op die naar de halve finale gingen. De winnaars daaruit waren Dames 1 en de Gezellige Drinksters. Laatstgenoemde wisten in een spannende finale de nipte voorsprong vast te houden. Naast de roem gingen zij ook naar huis met een dinerbon van € 100,--.

Arjan de Goede is een paar jaar geleden gestart met het aanleggen van een database. Maar ook Hans Verburgh heeft een schat aan informatie over de gehouden gondelvaarten. Mede naar aanleiding van het jubileum in 2013 had hij veel foto- en filmmateriaal verzameld. Daarnaast heeft Rina Stam vorig jaar een aantal interviews gehouden. Dit alles heeft gediend als bron voor de samengestelde vragen.

Ook na afloop was het enthousiasme nog volop aanwezig, maar ook de  gezonde fanatieke houding. Hoeveel bruggen moesten er nu werkelijk opengezet worden voor de gondelvaart. Een veel gehoorde opmerking, “een avond die voor herhaling vatbaar is” De organisatie, die in handen was van de activiteitencommissie op het dorp, gaat kijken wat mogelijk is.